Deze betaalmethoden worden steeds populairder in Enschede

Consumenten in Enschede hebben veel verschillende mogelijkheden als het gaat om betalen. Zo is onder meer het gebruik van contactloos betalen, net als in de rest van Nederland, behoorlijk in opkomst. In de winkels in Enschede gebruiken consumenten steeds vaker hun smartphone of smartwatch om af te rekenen, in plaats van de pinpas. Ook online is te zien dat er een verandering in het betaalgedrag is.

Betalen in Enschede

Op zowel online als offline vlak verandert het consumentengedrag als het neerkomt op betalen. Steeds meer consumenten laten de pinpas thuis en maken gebruik van hun smartphone of smartwatch om contactloos te betalen. Dat komt vooral doordat betaaldiensten zoals Apple Pay en Google Play steeds populairder worden. Ook het uitgesteld betalen – betalen achteraf, wordt door veel consumenten in Enschede gebruikt.

Betalen met iDEAL – in webwinkels of bij het online gokken

Als het gaat om betalen online, hebben de consumenten uit Enschede nog steeds een voorkeur voor het gebruik van iDEAL. Dat komt overeen met het consumentengedrag in de rest van Nederland. Bij ongeveer 70 procent van alle aankopen die online in Nederland wordt gedaan bij allerlei webwinkels, maar ook bij activiteiten zoals online gokken, wordt afgerekend met deze betaalmethode. De komende jaren zal er het een en ander aan de betaalmethode veranderen. Zo is het mogelijk om straks een betaalprofiel in te stellen om nog sneller af te rekenen. Via iDEAL wordt de aankoop direct verrekend via de bankrekening van de eigen bank. De betaling is dan binnen enkele seconden ontvangen door de tegenpartij.

Ook bij het online gokken, zoals het online gokken iDEAL, heeft iDEAL absoluut de voorkeur van veel online spelers uit Enschede. Dat komt onder meer doordat het betalen via deze betaalmethode net zo snel is als het afrekenen van een pizza. Nadat het speelgeld op de rekening staat, is het mogelijk meteen te beginnen met spelen op online gokkasten, een potje live Monopoly te doen, of bijvoorbeeld een sportweddenschap af te sluiten. De uitbetaling gebeurt eveneens via iDEAL en is binnen enkele dagen geregeld.

Betalen met je smartphone of smartwatch

Er is een revolutie in Enschede gaande als het gaat om het gebruik van de pinpas. Sinds de uitvinding ervan is de pas niet meer weg te denken uit het straatbeeld, maar daar komt verandering in. In heel Nederland is er een trend gaande waarbij consumenten hun pinpas steeds vaker inruilen voor het betalen met een smartphone of smartwatch. Dat gaat heel eenvoudig: je koppelt de zogenaamde wearable aan je pinpas via de app van de bank en je kunt in het vervolg je pinpas thuis laten. Om deze reden zijn er ook steeds meer consumenten die dat doen, want een smartphone of smartwatch wordt overal mee naartoe genomen.

Achteraf betalen met Klarna of Riverty

Een andere trend die duidelijk zichtbaar is in het consumentengedrag van consumenten in Enschede, is het gebruik van betaalmethoden waarbij het mogelijk is om achteraf te betalen. Er zijn verschillende aanbieders die het mogelijk maken om eerst de bestelling te ontvangen en vervolgens achteraf te betalen. Met name de betaalmethoden zoals Riverty, Klarna en Billink zijn erg populair. Iedereen boven de 18 jaar kan een account aanmaken bij zo’n betaaldienst. De betaaldienst betaalt dan eerst de factuur en zorgt ervoor dat de webwinkel het geld ontvangt. De consument krijgt het pakket alvast thuis gestuurd. Consumenten in Enschede vinden deze manier van online shoppen vooral handig, omdat ze geen geld hoeven te betalen aan een webwinkel als ze niets ontvangen. Vooral bij bedrijven die niet erg bekend zijn of wanneer het de vraag is of de webwinkel zal leveren, is het achteraf betalen erg geliefd.

Bovendien is het de moderne vervanger van op krediet kopen. Bij het gebruik van deze betaalmethodes moet de consument binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling de betaling alsnog voldoen. Overigens ligt achteraf betalen wel onder een vergrootglas, omdat minderjarigen er gemakkelijk misbruik van kunnen maken. En dat is natuurlijk totaal niet de bedoeling. Minderjarigen, dus jongeren die de leeftijd van 18 jaar nog niet hebben bereikt, genieten onder het Nederlandse rechtssysteem sowieso extra bescherming. Dat is maar goed ook, want minderjarigen worden geacht nog niet volledig handelingsbekwaam te zijn.

Dit artikel delen

Enschede Gezellig op de Veluwe

Enschede is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Enschede. Op deEnschedegids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deEnschedegids? Neem dan contact met ons op.